Health Link Bio Mesquite prášek Raw 300 g
Popis
Plody stromu Mesquite se řadí mezi luštěniny a představují tradiční pokrm původních kmenů pouštích oblastí Jižní a Severní Ameriky, kteří tyto dlouhé lusky po století používají jako výživnou potravinu, kterou mleli na prášek a ten následně používali jako mouku nebo sladidlo do nápojů. Dnes se Mesquite prášek považuje za potravinu s vysokou nutriční hodnotou a výraznou chutí.
Složení:
100 % Bio prášek z lusků mesquite
Díky vysokému podílu vlákniny (25 %) se tráví pomaleji než řada obilovin a luštěnin, a tím nezpůsobuje kolísání hladiny krevního cukru. Jelikož prášek vzniká rozemletím celého lusku včetně semen, má vysoký obsah bílkovin (11–17 %). Dále je bohatý na lysin, vápník, hořčík, draslík, železo a zinek. Prospívá diabetikům – je ideální k udržování stabilní hladiny krevního cukru.
Nutriční hodnoty:
ve 100 g výrobku | |
Energie | 380 kcal/ 1590 kJ |
Bílkoviny | 16 g |
Sacharidy | 80 g |
- z toho: cukry | 44 g |
Tuk | 3,4 g |
Vláknina | 6 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0,01 g |
Použití:
Nejen pro nutriční obsah, ale i díky nevšední vůni a chuti nachází široké uplatnění v „kulinářské oblasti“ jako mouka i sladidlo. Mesquite prášek s chutí melasy a s lehkou příchutí karamelu se může přidávat do pečiva, sušenek, koláčů apod. (25–30 % Mesquite). Hodí se do čaje, kávy a koktejlů. Je lahodný v semínkových či ořechových směsích, v energetických tyčinkách a různých ovocných a ořechových krémech. Jako koření se přidává do polévek, omáček nebo dezertů. Doporučuje se jedna vrchovatá lžička denně.
Balení:
300 g
Země původu:
Peru
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Health Link, s. r. o. se zaměřuje na zdravou výživu a kvalitní přírodní produkty, které mají příznivý vliv na lidské zdraví a jsou vhodné pro všechny věkové skupiny. Hlavními produkty jsou zelené sladkovodní řasy – spirulina a chlorela, které patří k nejbohatším zdrojům přírodních živin na této planetě. Naše společnost jako první v ČR seznámila laickou i odbornou veřejnost se spirulinou prostřednictvím klinických studií a uvedla ji na trh v BIO kvalitě pod značkou BioSpirulina.