Health Link Bio Maca prášek Raw 120 g DMT: 29.12.2021
Popis
Maca (Lepidium meyenii) je kořenová rostlina ve tvaru ředkvičky nebo tuřínu, která roste vysoko v andských horách, kde ji místní obyvatelé hojně využívají jako zeleninu i bylinu již po staletí. Maca je známá rovněž jako peruánský ženšen, který příznivě ovlivňuje organismus u žen v době menopauzy. Prášek Maca zvyšuje energii a dodává pocit nasycení, je tedy vhodný i při dietách.
Složení:
100 % Bio kořen Maca
Prášek z kořenů Maca obsahuje vitaminy (vitamin B1, B2, B6 a C), minerální látky (vápník, hořčík, zinek, železo), enzymy, všechny esenciální aminokyseliny a téměř 60 fytochemikálií. Obsahuje mastné kyseliny (kyselina linolenová, palmitová, olejová), z fytochemikálií glukosinoláty a makamidy. Najdete v něm spoustu bílkovin, převážně ve formě aminokyselin, které jsou nezbytné pro buněčné funkce.
Nutriční hodnoty:
ve 100 g výrobku | v 5 g | |
Energie | 337 kcal/ 1411 kJ | 16,85 kcal/ 70,5 kJ |
Bílkoviny | 14 g | 0,7 g |
Sacharidy | 69,4 g | 3,47 g |
- z toho cukry | 31,3 g | 1,56 g |
Tuk | < 1,02 g | < 1 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Vláknina | 2 g | 0,1 g |
Sodík | 0,039 g | 0,002 g |
Použití:
- přímá spotřeba – do jogurtů, čaje, koktejlů, domácích džemů, vývarů, pudinků a čerstvých džusů
- přísada do dezertů a koláčů
- kulinářským zážitkem je smíchat prášek s kakaem nebo s čokoládovými dobrotami
- běžně se přidává do krémů nebo přídavek do teplých a studených nápojů
- je žádoucí přísada do bezlepkových potravin
Dávkování:
- 1 čajová lžička denně (smíchejte s vodou) – nejlépe ráno při snídani
- doporučuje se po měsící užívání týden vynechat
Balení:
120 g
Země původu:
Peru
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Health Link, s. r. o. se zaměřuje na zdravou výživu a kvalitní přírodní produkty, které mají příznivý vliv na lidské zdraví a jsou vhodné pro všechny věkové skupiny. Hlavními produkty jsou zelené sladkovodní řasy – spirulina a chlorela, které patří k nejbohatším zdrojům přírodních živin na této planetě. Naše společnost jako první v ČR seznámila laickou i odbornou veřejnost se spirulinou prostřednictvím klinických studií a uvedla ji na trh v BIO kvalitě pod značkou BioSpirulina.