Coffeespot Peru Monte Verde

114806/250
Neohodnoceno

Chuť: Malinový sirup, karamel.

Ta nejvoňavější, nechutnější, nejlahodnější... prostě ta nejlepší káva se praží v Huštěnovicích. Rodinná pražírna KÁVA Pražená / Pražírna kávy Coffeespot je důkazem toho, že když do toho dá srdce, vznikne úžasný produkt. Praženo denně v malých dávkách. Ručně baleno.


od 149 Kč
Kategorie: Peru káva

Zvolte variantu

  • Balení: 250g
    • Kód: 114806/250 |
    • Dostupné do 1 dne
    149 Kč
       
  • Balení: 500g
    • Kód: 114806/500 |
    • Dostupné do 3 dnů
    289 Kč
       
  • Balení: 1000g
    • Kód: 114806/100 |
    • Dostupné do 3 dnů
    550 Kč
       
 

Výběrová Arabica od Cafes Monteverde, skupiny producentů, která působí v oblasti Rodriguez de Mendoza na severu Peru v provincii Amazonas. Skupina se vytvořila kolem Alfonso Tejady, místního znalce všeho, co souvisí s produkcí a pěstováním kávy.

Na jeho farmě Finca Timbuyacu, blízko oblasti Rodriguez de Mendoza jsou pan Alfonso a jeho tým příkladem pro produkci kávy v této oblasti. Na farmě se produkuje skvělá káva, ale stejně důležité je i to, že funguje jako modelová farma pro všech 250 pěstitelů kávy spojených ve skupině Monteverde.

V Timbuyacu se dozvídají o řízení hospodářství a sklizni, a dále o zpracovatelských postupech, jako je fermentace, praní a způsoby sušení. Důraz je kladen na druhy fermentace, metody odslupkování a různé techniky sušení kávových zrn, čímž je možné docílit nejvyšší možnou úroveň kvality produkce.

Káva z Peru bez hnojiv a pesticidů

Peruánská káva proslula chuťovou vyrovnaností a jemnou strukturou. Malé soukromé farmy disponují v průměru necelými 2 hektary půdy, odkud získávají až 1 500 kg kávových třešní na jednu sklizeň.

Pěstování bez chemie a šetrné zpracování promytím dává vyniknout plné chuti, čistotě a sladké vůni. Z úrodného údolí Chanchamayo pochází téměř 40 % celkové kávové úrody v zemi.

Chuť: Malinový sirup, karamel

Země: Peru

Region: Rodriguez de Mendoza / Amazonas

Výrobci: Drobní farmáři v regionu

Průměrná velikost farmy: 2 Hektary

Odrůda: Typica / Bourbon / Pache / Catuai / Catimor

Metoda zpracování: Plně promytá

Nadmořská výška: 1700 - 1950 m


NÁŠ TIP:

Na přání (uveďte do poznámky k objednávce) vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku. Kávu pro Vás nameleme až po obdržení objednávky a ihned zabalíme do neprodyšného balení. Tak se k Vám káva dostane jen krátce po namletí a zachová si své aroma i chuť.

Přehled hrubosti mletí kávy pro jednotlivé druhy příprav kávy: 

Hrubost mletí kávy Vhodné pro přípravu kávy:
1. Velmi jemné mletí Příprava kávy pomocí Džezvy
2. Jemné mletí Espressa
3. Středně hrubé mletí Příprava kávy pomocí Moka konvičky
4. Hrubé mletí (cukr krupice) Příprava kávy pomocí dripu, chemexu
5. Velmi hrubé mletí Příprava kávy pomocí French pressu

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:

Coffeespot-logonewPražírna kávy Coffeespot je ryze česká rodinná pražírna výběrových arabic. Pražírnu kávy Coffeespot s útulnou prodejnou a espressso barem najdete v malebném kraji Moravského Slovácka v obci Huštěnovice nedaleko Uherského Hradiště a Zlína. Od jejího založení v roce 2011 prošli majitelé Radka Sopůšková a Jiří Plšek dlouhou cestu a nasbírali obrovské množství zkušeností. Díky nadstandartním vztahům s dovozci využívají všechny dostupné metody nákupu zelených zrn z čerstvých sklizní. Takže není problém nakoupit přímo od pěstitelů, vybrat konkrétní kávu z dané oblasti s požadovaným chuťovým profilem. Díky tomu mají plně pod vlastní kontrolou celý proces od hledání dodavatelů, uchování zelených zrn, pražení a balení, až po logistiku a servis strojního zařízení. Kávu praží denně po malých dávkách. Jen tak mají nad výslednou kvalitou plnou kontrolou a mohou do Vaší kávy vložit veškeré úsilí.

ventilDíky oblasti pěstování, klimatu, půdě, způsobu zpracování a dalším důležitým faktorům má každá káva svá chuťová specifika.  Dovolte nám být Vašimi průvodci v tomto dobrodružném světě chutí a vůní, které byly dávno zapomenuty. Snažíme se doslova ke každému zrnku pohlížet s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve Vašem šálku.

Balení a uchování kávy zančky Coffeespot

Káva je pražena denně po malých dávkách. Hned, jak je to možné je balena. Díky tomu se čerstvá dostane až na váš stůl.

K balení používáme speciální třívrstvé obaly s jednosměrným ventilem. Oxid uhličitý, který káva přirozeně uvolňuje, tak může volně odcházet. Vzduch však dovnitř neproniká, což brání zvětrávání a předčasnému stárnutí.

V domácích podmínkách doporučujeme uložit na místo se stálou teplotou a ponechat v původním obalu, který je na uchování přímo určený. Kávová zrnka budou jako v bavlnce.

 

 
Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.