Coffeespot Kenya Zahabu AB+ 250 g

Chuť: jasná acidita rybízu, čokoláda
Ta nejvoňavější, nejchutnější, nejlahodnější... prostě ta nejlepší káva se praží v Huštěnovicích. Rodinná pražírna KÁVA Pražená / Pražírna kávy Coffeespot je důkazem toho, že když do toho dá srdce, vznikne úžasný produkt. Praženo denně v malých dávkách. Ručně baleno.


  • Vyprodáno
199 Kč
Kategorie: Káva čerstvě pražená
 

whitebeanPod označením WHITE BEAN coffee, budete nacházet kávy, které naši dovozci osobně hledají přímo na farmách s jasným cílem.Najít to chuťově nejzajímavější z čerstvých sklizní od farmářů z těch nejlepších plantáží světa.

Kávy vynikají nejlépe při přípravě alternativními metodami, jako jsou french press, dripper, chemex, aeropress, moka konvička, vacuum pot a další. Samozřejmě milovníci jiskrných ovocných chutí s lehčím tělem, si je můžou dopřát i na espresso.

Proces výroby:

Všechna káva se rozmělní, fermentuje za sucha, promývá, máčí, a poté suší na slunci. Před zpracováním farmáři třešně ručně třídí, a vyřazují přezrálé a nedozrálé plody. Tříkotoučový rozvlákňovač odstraní slupky a dužinu. Potom je káva roztříděna do tří stupňů podle density (tuhosti) zelených zrn. Stupně 1 a 2 se fermentují odděleně. Stupeň 3 je považován za méně kvalitní. Káva se fermentuje po dobu 16 – 24 hodin ve stínu. Po fermentaci se káva promývá a opět třídí podle density v promývacích kanálech. Potom se máčí v čisté vodě po dobu 16 – 20 hodin.

Sušení:

Zrna se suší přibližně 15 dní na afrických sušících lůžkách. Přes poledne a v noci se káva zakrývá plachtami.

Půda:

Červená jílovitá, tmavě červenohnědá, sopečná.

Počátek produkce kávy v Keni spadá na začátek 19. století. Keňská káva je po generace proslulá pro svou kvalitu. Jsou zde skvělé podmínky pro pěstování, co se týká nadmořské výšky, podnebí a půdy. Dovezené kávové odrůdy se výborně přizpůsobily místním přírodním podmínkám, a dosahují vynikající kvality šálku kávy. Káva má unikátní a nezaměnitelnou chuť, a kávový sektor se rozvinul do podoby, která zajišťuje stálou kvalitu a sledovatelnost původu.

Chuť: Jasná acidita rybízu, čokoláda

Země: Kenya

Region: Nyeri / Kiambu, Kirinyaga County

Farma, zpracovatelský závod: Ndumberi factory

Družstvo: N’dumberi Cooperative Society

Farmáři: Přibližně 800 drobných vlastníků z okolí dodává kávové třešně do zpracovatelského mlýna.

Metoda zpracování: Mokrá / washed

Odrůda: SL28, SL24, Ruiru 11, Batian

Sklizeň: 2017

Nadmořská výška: 1830 - 2220m

Dovozce: Nordic Approach


NÁŠ TIP:

Na přání (uveďte do poznámky k objednávce) vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku. Kávu pro Vás nameleme až po obdržení objednávky a ihned zabalíme do neprodyšného balení. Tak se k Vám káva dostane jen krátce po namletí a zachová si své aroma i chuť.

Přehled hrubosti mletí kávy pro jednotlivé druhy příprav kávy: 

Hrubost mletí kávy Vhodné pro přípravu kávy:
1. Velmi jemné mletí Příprava kávy pomocí Džezvy
2. Jemné mletí Espressa
3. Středně hrubé mletí Příprava kávy pomocí Moka konvičky
4. Hrubé mletí (cukr krupice) Příprava kávy pomocí dripu, chemexu
5. Velmi hrubé mletí Příprava kávy pomocí French pressu

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:

Coffeespot-logonewPražírna kávy Coffeespot je ryze česká rodinná pražírna výběrových arabic. Pražírnu kávy Coffeespot s útulnou prodejnou a espressso barem najdete v malebném kraji Moravského Slovácka v obci Huštěnovice nedaleko Uherského Hradiště a Zlína. Od jejího založení v roce 2011 prošli majitelé Radka Sopůšková a Jiří Plšek dlouhou cestu a nasbírali obrovské množství zkušeností. Díky nadstandartním vztahům s dovozci využívají všechny dostupné metody nákupu zelených zrn z čerstvých sklizní. Takže není problém nakoupit přímo od pěstitelů, vybrat konkrétní kávu z dané oblasti s požadovaným chuťovým profilem. Díky tomu mají plně pod vlastní kontrolou celý proces od hledání dodavatelů, uchování zelených zrn, pražení a balení, až po logistiku a servis strojního zařízení. Kávu praží denně po malých dávkách. Jen tak mají nad výslednou kvalitou plnou kontrolou a mohou do Vaší kávy vložit veškeré úsilí.

ventilDíky oblasti pěstování, klimatu, půdě, způsobu zpracování a dalším důležitým faktorům má každá káva svá chuťová specifika.  Dovolte nám být Vašimi průvodci v tomto dobrodružném světě chutí a vůní, které byly dávno zapomenuty. Snažíme se doslova ke každému zrnku pohlížet s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve Vašem šálku.

Balení a uchování kávy značky Coffeespot

Káva je pražena denně po malých dávkách. Hned, jak je to možné je balena. Díky tomu se čerstvá dostane až na váš stůl.

K balení používáme speciální třívrstvé obaly s jednosměrným ventilem. Oxid uhličitý, který káva přirozeně uvolňuje, tak může volně odcházet. Vzduch však dovnitř neproniká, což brání zvětrávání a předčasnému stárnutí.

V domácích podmínkách doporučujeme uložit na místo se stálou teplotou a ponechat v původním obalu, který je na uchování přímo určený. Kávová zrnka budou jako v bavlnce.