Coffeespot Guatemala Golden Flakes of Jumay

  • 1 z 3

Na svazích sopky Jumay má káva vše, co potřebuje. Na její chuti je to znát – ucítíte v ní hořkost čokolády a pomerančové kůry doplněné o svěží tóny citronového koláče


od 169 Kč
Kategorie: Guatemala káva

Zvolte variantu

  • Balení: 250 g
    • Kód: 138929/250 |
    • Na dotaz
    169 Kč
  • Balení: 500 g
    • Kód: 138929/500 |
    • Na dotaz
    309 Kč
  • Balení: 1000 g
    • Kód: 138929/100 |
    • Na dotaz
    609 Kč
 

Káva Golden Flakes of Jumay roste na svazích sopky Jumay, ve východní oblasti Jalapa v New Oriente. New Oriente je čtvrtá a jedna z posledních kávových oblastí Guatemaly.

Exkluzivní káva z Gueatemaly

Kombinace bohaté půdy, vysoké nadmořské výšky a deštivého klimatu je perfektní pro kávovníky.

Káva je dodávána malými producenty z Jalapy, Mataquescuintly a San Carlos Alzatate oblasti. Výběr těchto oblastí není založen pouze na geografii, ale zejména na kvalitě třešní a chuťovém profil. Tím je  zaručena stabilní a konzistentní káva rok co rok.

Jak připravit kávu Guatemala Golden Flakes of Jumay?

Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy. Kávu dodáváme standardně zrnkovou (nemletou). Pokud od nás chcete kávu umlít, zvolte tuto možnost výše + uveďte způsob, jak budete kávu připravovat (espresso, moka, filtr, turek, french press...) 

Chuť: hořká čokoláda, pomerančová kůra, citronový koláč
Druh: 100% Arabica
Stupeň pražení: 3 - Středně intenzivní 
Kyselost: Nízká
Země původu: Guatemala káva
Metoda zpracování: Mokrá (washed)
Odrůda kávy: Bourbon, Catuai
Nadmořská výška: 1500 - 1700 m


NÁŠ TIP:

Na přání (uveďte do poznámky k objednávce) vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku. Kávu pro Vás nameleme až po obdržení objednávky a ihned zabalíme do neprodyšného balení. Tak se k Vám káva dostane jen krátce po namletí a zachová si své aroma i chuť.

Přehled hrubosti mletí kávy pro jednotlivé druhy příprav kávy: 

Hrubost mletí kávy Vhodné pro přípravu kávy:
1. Velmi jemné mletí Příprava kávy pomocí Džezvy
2. Jemné mletí Espressa
3. Středně hrubé mletí Příprava kávy pomocí Moka konvičky
4. Hrubé mletí (cukr krupice) Příprava kávy pomocí dripu, chemexu
5. Velmi hrubé mletí Příprava kávy pomocí French pressu

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:

Coffeespot-logonewPražírna kávy Coffeespot je ryze česká rodinná pražírna výběrových arabic. Pražírnu kávy Coffeespot s útulnou prodejnou a espressso barem najdete v malebném kraji Moravského Slovácka v obci Huštěnovice nedaleko Uherského Hradiště a Zlína. Od jejího založení v roce 2011 prošli majitelé Radka Sopůšková a Jiří Plšek dlouhou cestu a nasbírali obrovské množství zkušeností. Díky nadstandartním vztahům s dovozci využívají všechny dostupné metody nákupu zelených zrn z čerstvých sklizní. Takže není problém nakoupit přímo od pěstitelů, vybrat konkrétní kávu z dané oblasti s požadovaným chuťovým profilem. Díky tomu mají plně pod vlastní kontrolou celý proces od hledání dodavatelů, uchování zelených zrn, pražení a balení, až po logistiku a servis strojního zařízení. Kávu praží denně po malých dávkách. Jen tak mají nad výslednou kvalitou plnou kontrolou a mohou do Vaší kávy vložit veškeré úsilí.

ventilDíky oblasti pěstování, klimatu, půdě, způsobu zpracování a dalším důležitým faktorům má každá káva svá chuťová specifika.  Dovolte nám být Vašimi průvodci v tomto dobrodružném světě chutí a vůní, které byly dávno zapomenuty. Snažíme se doslova ke každému zrnku pohlížet s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve Vašem šálku.

Balení a uchování kávy značky Coffeespot

Káva je pražena denně po malých dávkách. Hned, jak je to možné je balena. Díky tomu se čerstvá dostane až na váš stůl.

K balení používáme speciální třívrstvé obaly s jednosměrným ventilem. Oxid uhličitý, který káva přirozeně uvolňuje, tak může volně odcházet. Vzduch však dovnitř neproniká, což brání zvětrávání a předčasnému stárnutí.

V domácích podmínkách doporučujeme uložit na místo se stálou teplotou a ponechat v původním obalu, který je na uchování přímo určený. Kávová zrnka budou jako v bavlnce.