Coffeespot Etiopie Sidamo natural DECAF

Chuť: Čokoláda, třtinový cukr, zelené jablko

Ta nejvoňavější, nejchutnější, nejlahodnější... prostě ta nejlepší káva se praží v Huštěnovicích. Rodinná pražírna KÁVA Pražená / Pražírna kávy Coffeespot je důkazem toho, že když do toho dá srdce, vznikne úžasný produkt. Praženo denně v malých dávkách. Ručně baleno.




od 175 Kč
Kategorie: Bezkofeinová káva

Zvolte variantu

  • Balení: 250 g
    • Kód: 152048/250 |
    • Vyprodáno
    175 Kč
  • Balení: 500 g
    • Kód: 152048/500 |
    • Vyprodáno
    340 Kč
  • Balení: 1000 g
    • Kód: 152048/100 |
    • Vyprodáno
    659 Kč
 

Oblast Sidamo v jižní Etiopii je vyznamenána jako jedna ze tří kávových oblastí Etiopie s ochrannou známkou původu. Vedle Harrar a Yirgacheffe je Sidamo držitelem označení původu kávy pěstované v regionu.

Oblast Sidamo je pojmenována po domorodém etniku Sidamů, kteří tuto oblast nazývají svým domovem. Na východní hranici Sidama leží velké regiony Arsi a Bale, zatímco na západě sousedí Sidamo s Gamogofa. Sidamo leží v cestě Velké příkopové propadliny a díky tomu je místní krajina svěží a zelená.

Velká příkopová propadlina se táhne od nejsevernějšího cípu Etiopie přes Keňu až po nejjižnější oblast Tanzánie. Je domovem některých z nejstarších známých fosilií lidstva, což naznačuje jeho význam v raném vývoji lidstva.

  1. Zelené nepražené kávové zrna se vytřídí a připraví ke zpracování.
  2. Káva je před dekofeinací po dobu 30 minut v horké páře.
  3. Nízkotlaký proces napařování otevřel póry kávy a umožnil tak extrakci kofeinu.
  4. Káva se přemístí do roztoku vody a ethylacetátu (E.A.), přirozeně se vyskytující sloučeniny a rozpouštědla získaného fermentací cukrové třtiny.
  5. Zelená káva je ponořena do rozpouštědla, které se přirozeně váže na soli chlorogenových kyselin v kávě, což umožňuje extrakci kofeinu.
  6. Jakmile je káva nasycena, nádrž se vypustí a přidá se čerstvý roztok. To pokračuje asi 8 hodin.
  7. Po extrakci posledního kofeinu se káva vyjme z roztoku a připraví se na další vaření v páře. Konečné nízkotlaké napařování odstraní zbývající stopy E.A.
  8. Káva bez kofeinu se poté vysuší, fyzicky vyleští, aby byla zajištěna čistota, a zabalí se pro export. 
  • Země: Etiopie
  • Farma, zpracovatelský závod: Malí místní farmáři
  • Nadmořská výška: 1500 - 2200m
  • Metoda zpracování:  Natural
  • Chuť: Čokoláda, karamel, zralé jablko

NÁŠ TIP:

Na přání (uveďte do poznámky k objednávce) vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku. Kávu pro Vás nameleme až po obdržení objednávky a ihned zabalíme do neprodyšného balení. Tak se k Vám káva dostane jen krátce po namletí a zachová si své aroma i chuť.

Přehled hrubosti mletí kávy pro jednotlivé druhy příprav kávy: 

Hrubost mletí kávy Vhodné pro přípravu kávy:
1. Velmi jemné mletí Příprava kávy pomocí Džezvy
2. Jemné mletí Espressa
3. Středně hrubé mletí Příprava kávy pomocí Moka konvičky
4. Hrubé mletí (cukr krupice) Příprava kávy pomocí dripu, chemexu
5. Velmi hrubé mletí Příprava kávy pomocí French pressu

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:

Coffeespot-logonewPražírna kávy Coffeespot je ryze česká rodinná pražírna výběrových arabic. Pražírnu kávy Coffeespot s útulnou prodejnou a espressso barem najdete v malebném kraji Moravského Slovácka v obci Huštěnovice nedaleko Uherského Hradiště a Zlína. Od jejího založení v roce 2011 prošli majitelé Radka Sopůšková a Jiří Plšek dlouhou cestu a nasbírali obrovské množství zkušeností. Díky nadstandartním vztahům s dovozci využívají všechny dostupné metody nákupu zelených zrn z čerstvých sklizní. Takže není problém nakoupit přímo od pěstitelů, vybrat konkrétní kávu z dané oblasti s požadovaným chuťovým profilem. Díky tomu mají plně pod vlastní kontrolou celý proces od hledání dodavatelů, uchování zelených zrn, pražení a balení, až po logistiku a servis strojního zařízení. Kávu praží denně po malých dávkách. Jen tak mají nad výslednou kvalitou plnou kontrolou a mohou do Vaší kávy vložit veškeré úsilí.

ventilDíky oblasti pěstování, klimatu, půdě, způsobu zpracování a dalším důležitým faktorům má každá káva svá chuťová specifika.  Dovolte nám být Vašimi průvodci v tomto dobrodružném světě chutí a vůní, které byly dávno zapomenuty. Snažíme se doslova ke každému zrnku pohlížet s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve Vašem šálku.

Balení a uchování kávy značky Coffeespot

Káva je pražena denně po malých dávkách. Hned, jak je to možné je balena. Díky tomu se čerstvá dostane až na váš stůl.

K balení používáme speciální třívrstvé obaly s jednosměrným ventilem. Oxid uhličitý, který káva přirozeně uvolňuje, tak může volně odcházet. Vzduch však dovnitř neproniká, což brání zvětrávání a předčasnému stárnutí.

V domácích podmínkách doporučujeme uložit na místo se stálou teplotou a ponechat v původním obalu, který je na uchování přímo určený. Kávová zrnka budou jako v bavlnce.