Coffeespot Etiopie Agaro Duromina washed

Chuť: Peckovité ovoce, marmeláda s dochutí čokolády.
Ta nejvoňavější, nechutnější, nejlahodnější... prostě ta nejlepší káva se praží v Huštěnovicích. Rodinná pražírna KÁVA Pražená / Pražírna kávy Coffeespot je důkazem toho, že když do toho dá srdce, vznikne úžasný produkt. Praženo denně v malých dávkách. Ručně baleno.


od 159 Kč
Kategorie: Africká káva

Zvolte variantu

  • Balení: 250g
    • Kód: 101817/250 |
    • Vyprodáno
    159 Kč
  • Balení: 500g
    • Kód: 101817/500 |
    • Vyprodáno
    295 Kč
  • Balení: 1000g
    • Kód: 101817/100 |
    • Vyprodáno
    560 Kč
 

Duromina je nové družstvo, založené v roce 2011. Momentálně hospodaří na dvou zpracovatelských zařízeních. Družstvo Duromina již získalo za velmi krátkou dobu mnohá ocenění, a je také finančně velmi úspěšné. Tato oblast se začíná dostávat do povědomí milovníků kávy jako místo, ze kterého pochází káva s velmi intenzívní a kořeněnou chutí, s unikátními vlastnostmi. Vedení družstva je silné, a daří se mu vyrábět kvalitní kávu od samého začátku. Mnoho druhů kávy zde roste v nadmořské výšce kolem 2 000m. Odpadní vody z výroby se čistí ekologickým způsobem. Průměrná rozloha farmy malorolníka činí 0,5 hektaru.

Proces zpracování: Farmáři ručně vytřídí nezralé a přezrálé kávové třešně, než se přikročí k dalšímu zpracování. Pomocí rozvlákňovače se odstraní slupky a dužina. Poté jsou kávová zrna namočena po dobu asi 8 hodin v čisté vodě v betonových nádržích.

Sušení: Po máčení probíhá předsušení ve stínu po dobu asi 6 hodin. Dále následuje sušení na slunci na afrických postelích nebo pytlovině, které trvá asi 10 dní. V noci a v poledních hodinách se káva chrání plachtami.

Chuť: Peckovité ovoce, marmeláda s dochutí čokolády

Země: Etiopie

Oblast: Goma, Agaro

Metoda zpracování: Washed

Cupping Score: 86,5+

Sklizeň: Listopad, prosinec 2016

Nadmořská výška: 1950m

Půda: Jílovitá

Odrůdy: Odrůda 1274, a směs původních odrůd Ethiopian Heirloom.


NÁŠ TIP:

Na přání (uveďte do poznámky k objednávce) vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku. Kávu pro Vás nameleme až po obdržení objednávky a ihned zabalíme do neprodyšného balení. Tak se k Vám káva dostane jen krátce po namletí a zachová si své aroma i chuť.

Přehled hrubosti mletí kávy pro jednotlivé druhy příprav kávy: 

Hrubost mletí kávy Vhodné pro přípravu kávy:
1. Velmi jemné mletí Příprava kávy pomocí Džezvy
2. Jemné mletí Espressa
3. Středně hrubé mletí Příprava kávy pomocí Moka konvičky
4. Hrubé mletí (cukr krupice) Příprava kávy pomocí dripu, chemexu
5. Velmi hrubé mletí Příprava kávy pomocí French pressu

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:

Coffeespot-logonewPražírna kávy Coffeespot je ryze česká rodinná pražírna výběrových arabic. Pražírnu kávy Coffeespot s útulnou prodejnou a espressso barem najdete v malebném kraji Moravského Slovácka v obci Huštěnovice nedaleko Uherského Hradiště a Zlína. Od jejího založení v roce 2011 prošli majitelé Radka Sopůšková a Jiří Plšek dlouhou cestu a nasbírali obrovské množství zkušeností. Díky nadstandartním vztahům s dovozci využívají všechny dostupné metody nákupu zelených zrn z čerstvých sklizní. Takže není problém nakoupit přímo od pěstitelů, vybrat konkrétní kávu z dané oblasti s požadovaným chuťovým profilem. Díky tomu mají plně pod vlastní kontrolou celý proces od hledání dodavatelů, uchování zelených zrn, pražení a balení, až po logistiku a servis strojního zařízení. Kávu praží denně po malých dávkách. Jen tak mají nad výslednou kvalitou plnou kontrolou a mohou do Vaší kávy vložit veškeré úsilí.

ventilDíky oblasti pěstování, klimatu, půdě, způsobu zpracování a dalším důležitým faktorům má každá káva svá chuťová specifika.  Dovolte nám být Vašimi průvodci v tomto dobrodružném světě chutí a vůní, které byly dávno zapomenuty. Snažíme se doslova ke každému zrnku pohlížet s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve Vašem šálku.

Balení a uchování kávy značky Coffeespot

Káva je pražena denně po malých dávkách. Hned, jak je to možné je balena. Díky tomu se čerstvá dostane až na váš stůl.

K balení používáme speciální třívrstvé obaly s jednosměrným ventilem. Oxid uhličitý, který káva přirozeně uvolňuje, tak může volně odcházet. Vzduch však dovnitř neproniká, což brání zvětrávání a předčasnému stárnutí.

V domácích podmínkách doporučujeme uložit na místo se stálou teplotou a ponechat v původním obalu, který je na uchování přímo určený. Kávová zrnka budou jako v bavlnce.