Coffeespot Columbie Inza Cauca Excelso

Chuť: Sladká, jemná, s tóny zeleného jablka, grapefruitu a čokolády.
Ta nejvoňavější, nechutnější, nejlahodnější... prostě ta nejlepší káva se praží v Huštěnovicích. Rodinná pražírna KÁVA Pražená / Pražírna kávy Coffeespot je důkazem toho, že když do toho dá srdce, vznikne úžasný produkt. Praženo denně v malých dávkách. Ručně baleno.


od 164 Kč
Kategorie: Kolumbie káva

Zvolte variantu

  • Balení: 250g
    • Kód: 101802/250 |
    • Vyprodáno
    164 Kč
  • Balení: 500g
    • Kód: 101802/500 |
    • Vyprodáno
    316 Kč
  • Balení: 1000g
    • Kód: 101802/100 |
    • Vyprodáno
    579 Kč
 

V roce 1995 UNESCO vyhlásilo Tierradentro Reserve světovým centrem historického a kulturního dědictví. Je také domovem pro skupinu 1800 rodin domorodých Kolumbijců.

Průměrná farma v této oblasti má asi 3 akry. Pěstují se tu tradiční odrůdy Typica a Caturra rostoucí mimo les ve stínu banánovníků, avokáda a manga. Lesní půda je hustě porostlá mechy, maceškami, fialkami a hustým kapradím. Pro velkou hojnost vody sestupující z hor pěstitelé používají mokrou metodu zpracování zrn s kvašením. Zrna fermentují přes noc ve vaně okolo 10-13hodin v závislosti na okolní teplotě a vlhkosti. Po vysušení putují zrna do komunálního skladu v městečku, kde jsou tříděna.

Chuť: Sladká, jemná, s tóny zeleného jablka, grapefruitu a čokolády.

Země: Kolumbie

Farma: Tierradentro - tuto farmu vlastní 95 rodin

Družstvo: Cauca , Inza

Nadmořská výška: 1600-2100

Plocha farmy: 143 HA

Odrůdy: 50% Typica a 50% Caturra


NÁŠ TIP:

Na přání (uveďte do poznámky k objednávce) vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku. Kávu pro Vás nameleme až po obdržení objednávky a ihned zabalíme do neprodyšného balení. Tak se k Vám káva dostane jen krátce po namletí a zachová si své aroma i chuť.

Přehled hrubosti mletí kávy pro jednotlivé druhy příprav kávy: 

Hrubost mletí kávy Vhodné pro přípravu kávy:
1. Velmi jemné mletí Příprava kávy pomocí Džezvy
2. Jemné mletí Espressa
3. Středně hrubé mletí Příprava kávy pomocí Moka konvičky
4. Hrubé mletí (cukr krupice) Příprava kávy pomocí dripu, chemexu
5. Velmi hrubé mletí Příprava kávy pomocí French pressu

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Coffeespot-logonewPražírna kávy Coffeespot je ryze česká rodinná pražírna výběrových arabic. Pražírnu kávy Coffeespot s útulnou prodejnou a espressso barem najdete v malebném kraji Moravského Slovácka v obci Huštěnovice nedaleko Uherského Hradiště a Zlína. Od jejího založení v roce 2011 prošli majitelé Radka Sopůšková a Jiří Plšek dlouhou cestu a nasbírali obrovské množství zkušeností. Díky nadstandartním vztahům s dovozci využívají všechny dostupné metody nákupu zelených zrn z čerstvých sklizní. Takže není problém nakoupit přímo od pěstitelů, vybrat konkrétní kávu z dané oblasti s požadovaným chuťovým profilem. Díky tomu mají plně pod vlastní kontrolou celý proces od hledání dodavatelů, uchování zelených zrn, pražení a balení, až po logistiku a servis strojního zařízení. Kávu praží denně po malých dávkách. Jen tak mají nad výslednou kvalitou plnou kontrolou a mohou do Vaší kávy vložit veškeré úsilí.

ventilDíky oblasti pěstování, klimatu, půdě, způsobu zpracování a dalším důležitým faktorům má každá káva svá chuťová specifika.  Dovolte nám být Vašimi průvodci v tomto dobrodružném světě chutí a vůní, které byly dávno zapomenuty. Snažíme se doslova ke každému zrnku pohlížet s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve Vašem šálku.

Balení a uchování kávy značky Coffeespot

Káva je pražena denně po malých dávkách. Hned, jak je to možné je balena. Díky tomu se čerstvá dostane až na váš stůl.

K balení používáme speciální třívrstvé obaly s jednosměrným ventilem. Oxid uhličitý, který káva přirozeně uvolňuje, tak může volně odcházet. Vzduch však dovnitř neproniká, což brání zvětrávání a předčasnému stárnutí.

V domácích podmínkách doporučujeme uložit na místo se stálou teplotou a ponechat v původním obalu, který je na uchování přímo určený. Kávová zrnka budou jako v bavlnce.