Coffeespot Brazílie Diamond Santos

Vyvážená a jemná káva z malých rodinných farem v sobě ukrývá chuť oříšků, čokolády a sušeného ovoce.


od 159 Kč
Kategorie: Brazilská káva

Zvolte variantu

  • Balení: 250g
    • Kód: 101796/250 |
    • Skladem (1 ks) | Můžeme doručit do: 11.10.2024
    159 Kč
       
  • Balení: 500g
    • Kód: 101796/500 |
    • Skladem (4 ks) | Můžeme doručit do: 11.10.2024
    294 Kč
       
  • Balení: 1000g
    • Kód: 101796/100 |
    • Skladem (2 ks) | Můžeme doručit do: 11.10.2024
    549 Kč
       
 

Brazilské horké a vlhké klima předurčuje tuto zemi k pěstování kvalitní kávy. Brazílie je jedním z nejvyšších producentů kávy na světě. Více než 70% z kávových farem v Brazílii má rozlohu menší než 10 arů. Menší farmy mají jedinečné zpracovatelské postupy, ale přesto musí splňovat přísné normy s cílem zajistit vysoce kvalitní výrobek.

Země: Brazílie
Oblast: Minas Gerais
Zpracovatelský závod: Cooperativa Cooxupé
Farma: Společenství malých farmářů
Sklizeň: 2017 / 2018
Odrůda: Mondo Novo / Bourbon / Catuai
Kvalita: Diamond NY2 ss fc scr17/18
Chuť: Oříšky, čokoláda, sušené ovoce, vyvážená, jemná

O kávě

V brazilské kávové historii je družstvo Cooxupé přítomno už několik desítek let. Bylo založeno v roce 1932 a v roce 1957 se vyvinulo v Regionální kooperační družstvo pěstitelů kávy Guaxupé. Díky dlouholeté zkušenosti na trhu s kávou je Cooxupé špičkovou referencí v národním a mezinárodním sektoru kávy. Firmy ve více než čtyřiceti zemích dnes nakupují brazilskou kávu od společnosti Cooxupé.

Družstvo má přibližně dvanáct tisíc členů, z čehož 97% tvoří malé zemědělské rodiny a malí vlastníci půdy pro něž je káva hlavním zdrojem obživy a příjmu. Cooxupé nakupuje kávu od producentů v Sul de Minas a Cerrado v oblasti Minas Gerais až po údolí Rio Pardo v São Paulu. Družstvo má nákupní místa ve zhruba 250 brazilských městech, rozložených v těchto regionech.


NÁŠ TIP:

Na přání (uveďte do poznámky k objednávce) vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku. Kávu pro Vás nameleme až po obdržení objednávky a ihned zabalíme do neprodyšného balení. Tak se k Vám káva dostane jen krátce po namletí a zachová si své aroma i chuť.

Přehled hrubosti mletí kávy pro jednotlivé druhy příprav kávy: 

Hrubost mletí kávy Vhodné pro přípravu kávy:
1. Velmi jemné mletí Příprava kávy pomocí Džezvy
2. Jemné mletí Espressa
3. Středně hrubé mletí Příprava kávy pomocí Moka konvičky
4. Hrubé mletí (cukr krupice) Příprava kávy pomocí dripu, chemexu
5. Velmi hrubé mletí Příprava kávy pomocí French pressu

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Coffeespot-logonewPražírna kávy Coffeespot je ryze česká rodinná pražírna výběrových arabic. Pražírnu kávy Coffeespot s útulnou prodejnou a espressso barem najdete v malebném kraji Moravského Slovácka v obci Huštěnovice nedaleko Uherského Hradiště a Zlína. Od jejího založení v roce 2011 prošli majitelé Radka Sopůšková a Jiří Plšek dlouhou cestu a nasbírali obrovské množství zkušeností. Díky nadstandartním vztahům s dovozci využívají všechny dostupné metody nákupu zelených zrn z čerstvých sklizní. Takže není problém nakoupit přímo od pěstitelů, vybrat konkrétní kávu z dané oblasti s požadovaným chuťovým profilem. Díky tomu mají plně pod vlastní kontrolou celý proces od hledání dodavatelů, uchování zelených zrn, pražení a balení, až po logistiku a servis strojního zařízení. Kávu praží denně po malých dávkách. Jen tak mají nad výslednou kvalitou plnou kontrolou a mohou do Vaší kávy vložit veškeré úsilí.

ventilDíky oblasti pěstování, klimatu, půdě, způsobu zpracování a dalším důležitým faktorům má každá káva svá chuťová specifika.  Dovolte nám být Vašimi průvodci v tomto dobrodružném světě chutí a vůní, které byly dávno zapomenuty. Snažíme se doslova ke každému zrnku pohlížet s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve Vašem šálku.

Balení a uchování kávy značky Coffeespot

Káva je pražena denně po malých dávkách. Hned, jak je to možné je balena. Díky tomu se čerstvá dostane až na váš stůl.

K balení používáme speciální třívrstvé obaly s jednosměrným ventilem. Oxid uhličitý, který káva přirozeně uvolňuje, tak může volně odcházet. Vzduch však dovnitř neproniká, což brání zvětrávání a předčasnému stárnutí.

V domácích podmínkách doporučujeme uložit na místo se stálou teplotou a ponechat v původním obalu, který je na uchování přímo určený. Kávová zrnka budou jako v bavlnce.