České ghíčko Ghí - přepuštěné máslo s Chilli 220 ml

Pikantní chilli má grády! Zkuste fazole, rajčatovou omáčku na špagety, guláš....a nebo naše oblíbené bramborové chipsy!

  • 160 Kč 15 Kč –9 %
  • Vyprodáno
145 Kč
Kategorie: Ghí - přepuštěné máslo
Obsah: 220 ml
 

České Ghí je nejzdravější a nejlahodnější tuk pro vás s máslovo-oříškovou vůní. Pikantní chilli má grády! Zkuste fazole, rajčatovou omáčku na špagety, guláš….a nebo naše oblíbené bramborové chipsy!

Ghí nebo přepuštěné máslo či nejpřesněji přečištěné máslo je produkt pocházející z oblasti indického subkontinentu, a hraje důležitou roli v indické, egyptské i etiopské kuchyni, vyrábí se z kravského másla. Přepuštěné máslo se připravuje pomalým převařováním másla, kdy se odstraňuje voda a ostatní příměsi až zbude čistý, průhledný tuk žluté barvy, který má vyšší bod přepalování (200-250 °C) než původní máslo (150-180 °C) a delší trvanlivost i mimo lednici. Správně připravené a dokonale přečištěné ghí, které je uchováváno v uzavřených nádobách na chladném a suchém místě, vydrží měsíce.

Ghí podle Ayurvédy:

  • snižuje cholesterol,
  • posiluje játra,
  • obsahuje protivirové fenolitické antioxidanty,
  • má omlazující a regenerační účinky,
  • vyživuje buňky,
  • detoxikuje organismus,
  • je vhodné jako pleťová výživa a tonikum,
  • posiluje nervovou soustavu,
  • podporuje plodnost,
  • posiluje ledviny,
  • ulevuje při hemeroidech a chronických bolestech kloubů, vodnaté rýmě a bolestech uší,
  • pomáhá při únavě,
  • posiluje zrak,
  • napomáhá trávení.

Složení:

bio bezvodý máselný tuk 99,3%, sušené chilli papričky 1%

Dávkování:

Ghí se uplatní zejména v teplé kuchyni na smažení (při 200-250 °C), vaření, dušení, pečení. Je ideální najíšku, pod dušenou zeleninu atd. Ve studené kuchyni je vhodný k mazání na pečivo nebo stačí každý den lžička pro zdraví. Dále je vhodný zevně na pokožku formou masáží, na popáleniny, poraněná místa, vysušené ruce.

Balení:

220 ml

Upozornění:

Ghí je přirozeně bezlepkový a neobsahuje laktózu. Nemusí se uskladňovat v lednici, stačí v temnu a při teplotě 0-20 °C. Případná změna konzistence není na závadu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
LD Avatar autora | 28.12.2017
V kombinaci s chilli absolutně vynikající.
5
Z Avatar autora | 11.4.2017
Velmi dobrá pomazánka. Vynikající na obložené chleby, chlebíčky, jednohubka atd.

ghíčko-logoKvalitní pokrm vyžaduje kvalitní suroviny. Nezpracované máslo odebíráme z Polabských mlékáren a pochází od travou živených krav (tzv. grass fed). Máslo přepouštíme ručně ale ve velkých objemech, proto dokážeme zachovat originální kvalitu a konkurenceschopnou cenu.
Celý proces výroby probíhá pod dohledem veterinární správy a hygieny. Podle Áyurvédy je ghí elixír života. Díky svým vlastnostem a složení je velmi dobře stravitelné, podporuje vstřebávání veškerých živin, má omlazující a regenerační účinky, posiluje látkovou výměnu a obranyschopnost. Pro své mnohostranné využití a především pro své účinky na zdraví je řazeno mezi SUPERPOTRAVINY. Naše ghíčko má díky unikátní receptuře vynikající chuť a vůni.

Jak používat Ghí:

Ghí (přepuštěné máslo) lze použít v teplé kuchyni všude tam, kde byste použili jakýkoliv jiný tuk. Má vysoký bod zápalu, proto se nepřipaluje.

  • Ideální na smažení – pravý vídeňák se dělá na přepuštěném másle.
  • Dá šmrnc vaší polévce i omáčce.
  • Dušená zelenina na Ghí je bezkonkurenční.
  • Při pečení lze Ghíčkem nahradit všechny margaríny a máslo.
  • Lze i namazat na chléb a jíst za studena.

Ghí lze využít i k zevnímu použití na hojení ran.