Upečte si Velikonočního beránka

Ingredience, které budeme potřebovat:

Ingredience pro ozdobení:

Jak postupovat:

Rozinky namočíme minimálně na půl hodiny do rumu. Formu na beránka pořádně vymažeme GHÍ máslem a vysypeme špaldovou moukou.

62-single-defaultPomocí ručního šlehače ušleháme změklé GHÍ máslo, 2 vejce, med, třtinový cukr a tvaroh v hladký krém. Přidáme nastrouhanou kůru z jednoho citrónu, špaldovou mouku, sůl himalájskou růžovou, kypřící prášek z vinného kamene a opět šlehačem prošleháme.

Přidáme také brusinky, nahrubo nasekané vlašské ořechy a rozinky i s rumem, ve kterém byly namočeny. Opatrně vmícháme do těsta. Vznikne těsto krémové konzistence, které přendáme do formy a stěrkou těsto rozprostřeme rovnoměrně po celé formě. Přiklopíme vrchní část formy (pokud ji máme) a pečeme v rozehřáté troubě na 180°C 45 minut, poté snížíme teplotu na 160°C a pečeme ještě dalších 15 minut. Beránka necháme ve formě mírně zchládnout a až poté ho z formy opatrně vyklopíme.

Rozpustíme čokoládu ve vodní lázni se lžící kokosového oleje a potřeme čokoládou celého beránka. Očička můžeme vytvořit z loupaných lískových ořechů. Na hodinu dáme beránka do chladničky, aby čokoláda ztuhla.

Veselé Velikonoce a dobrou chuť!

Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.