Výprodej

PEMA BIO Špaldový chléb 375 g DMT: 08.10.2023

Špaldový chléb značky PEMA vyrábí tradiční německý producent celozrnného celozrnného chleba sídlící hned za českými hranicemi na německé straně Smrčin.

  • 57 Kč 11 Kč –19 %
  • Vyprodáno
46 Kč
Kategorie: Pečivo
Bio: Ano
Vegan: Ano
 

Špaldový chléb značky PEMA vyrábí tradiční německý producent celozrnného celozrnného chleba sídlící hned za českými hranicemi na německé straně Smrčin. Tento chléb je výjimečný tím, že se vyrábí z obilnin vykoupených od pěstitelů z okolí na základě dlouhodobých vztahů. Špalda i žito jsou předem namočeny a teprve poté namlety, takže dojde k aktivování zrna. Díky použití aktivovaného obilí, vlastního kvásku, nižší teplotě pečení, a proto i dvojnásobné době pečení (ve srovnání s běžným průmyslovým postupem), je chléb značky PEMA chuťově výborný, lépe stravitelný a vydrží déle čerstvý než obdobné výrobky vyráběné ze šrotu a pečené standardním průmyslovým procesem.

Složení:

špalda 55 % (čerstvě nadrcená celá špaldová zrna* 51 %, celozrnná špaldová mouka* 4 %), voda, čerstvě nadrcená celá žitná zrna* 6 % jako přírodní kvásek, droždí*, sůl. Složky označené * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.

Výživové údaje na 100g:

Energetická hodnota: 883 kJ/209 kcal, Tuky: 1,7 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g, Sacharidy 38 g z toho cukry 4,0 g, Vláknina 7,1 g, Bílkoviny 6,2 g, Sůl 0,85 g

Obsah:

375 g

Země původu:

Německo

Upozornění:

Výrobek může obsahovat stopy pšenice a vlčího bobu. Po otevření dobře zabalte, pokud nespotřebujete do 3 dnů, skladujte v ledničce.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:

Pema_Logo_250x150Německá PEMA je tradiční německý výrobce celozrnného žitného chleba sídlící hned za českými hranicemi na německé straně Smrčin. Jejich chléb je výjimečný tím, že se vyrábí z obilnin vykoupených od pěstitelů z okolí na základě dlouhodobých vztahů. Žito je předem namočeno a teprve poté namleto, takže dojde k aktivování zrna. Díky použití aktivovaného obilí, vlastního kvásku, nižší teplotě pečení, a proto i dvojnásobné době pečení, je chléb značky PEMA chuťově výborný, lépe stravitelný a vydrží déle čerstvý.