Beutelsbacher BIO Jablečný mošt 1000 ml
Popis
Bio jablečný mošt - 100% čistá jablečná šťáva z přímého lisování (tj. ne z koncentrátu) je vyrobena z jablek pěstovaných podle přísných zásad biodynamického zemědělství a je certifikována jako demeter.
Pro výrobu moštu byla použita na slunci uzrálá čerstvá jablka z vyhlášených sadařských oblastí v jižním Německu a odrůdy hodící se nejlépe pro výrobu moštu. Výsledkem je skutečně vyvážená přirozeně příjemně sladká a lehounce nakyslá chuť. Co to je přímé lisování? Běžné džusy jsou vyráběny z koncentrátu, který se vyrábí odpařováním vylisované šťávy. Takto zahuštěný džus je levnější na přepravu a skladování. Před plněním do konečného obalu se koncentrát naředí vodou. Zahušťování má negativní vliv jak na obsah vitamínů, tak na chuť džusu. Džusy z přímého lisování se získávají lisováním čerstvého ovoce a okamžitým stáčením vylisované šťávy. Džus se poté pasterizuje krátkým šetrným zahřátím, které zajistí mikrobiologickou nezávadnost džusu. Pasterizovaný džus se nemusí skladovat až do chvíle otevření v ledničce. Rozdíl mezi džusem z koncentrátu a džusem z přímého lisování je patrný na první doušek - ochutnejte!
Je výjimečny vysokou kvalitou BIO a demeter.
Ochranná známka Demeter se užívá pro označení produktů biodynamického zemědělství v přibližně padesáti zemích světa. Certifikát Demeter je udělován po splnění dalších kriterií nad rámec ekologického zemědělství (každá země má vlastní národní standard) a užití této značky je podmíněno velmi přísnými kontrolami a smluvními podmínkami.
Složení:
100% jablečná šťáva z přímého lisování
Balení:
1000 ml
Vratná láhev, záloha 4 Kč je započtena v ceně výrobku. Obal můžete vrátit v jakékoli prodejně, kde vedou džusy značky Beutelsbacher.
Upozornění:
Jablečný mošt 100%. Není vyrobeno z koncentrátu. Pasterováno. Podíl ovocné složky 100 %. Po otevření uchovávejte v ledničce a spotřebujte do 5 dnů.
Země původu:
Německo
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Beutelsbacher nabízí přírodní ovocné i zeleninové šťávy a džusy, sladidla, vinné octy a další produkty v bio a demeter kvalitě.
Značka Beutelsbacher má u našich německých sousedů zaslouženě vynikající pověst a je synonymem nejen pro bio džusy z přímého lisování, ale hlavně pro tzv. demeter džusy. Beutelsbacher je rodinná firma založená v roce 1936 dvěma bratry z rodu odvěkých sadařů a vinařů Maierů. Cílem bylo zajištění odbytu místního ovoce z biodynamické produkce (demeter). Rodina Maierů je spoluzakladatelem sdružení Demeter, a i když se nyní věnuje výhradně lisování ovoce a zeleniny, má dodnes přímé vazby na pěstitele ovoce a zeleniny. Většina zpracovávaných plodů tak pochází od demeter pěstitelů z Jižního Německa, demeter hrozny jsou importovány z italských vinic. Jižní ovoce pochází ze Severní Afriky, Střední Ameriky a Asie.
Ochranná známka Demeter se užívá pro označení produktů biodynamického zemědělství v přibližně padesáti zemích světa. Certifikát Demeter je udělován po splnění dalších kriterií nad rámec ekologického zemědělství (každá země má vlastní národní standard) a užití této značky je podmíněno velmi přísnými kontrolami a smluvními podmínkami.