AkuKEFIR - Nápoj plný života 7 x 10 g

AkuKEFIR je směs na přípravu poctivého domácího kefíru. Tento nový produkt obsahuje 7 desetigramových sáčků s touto směsí a vytvoříte z něj pomocí fermentace až 70 litrů úžasného kefíru z pohodlí vašeho domova. Hlavní výhodou tohoto procesu je jeho čerstvost. Doma si tedy vytvoříte chutný čerstvý nápoj a navíc šetříte také naši planetu, protože domácí výroba je ekologická.

  • 450 Kč 90 Kč –20 %
  • Vyprodáno
360 Kč
Kategorie: Nápoje pro zdraví
 

AkuKEFIR je směs na přípravu poctivého domácího kefíru. Tento nový produkt obsahuje 7 desetigramových sáčků s touto směsí a vytvoříte z něj pomocí fermentace až 70 litrů úžasného kefíru z pohodlí vašeho domova. Hlavní výhodou tohoto procesu je jeho čerstvost. Doma si tedy vytvoříte chutný čerstvý nápoj a navíc šetříte také naši planetu, protože domácí výroba je ekologická. V současné době je kefír většinou průmyslově vyráběný. Obsahuje pak výrazně nižší obsah etanolu (alkoholu) a probiotických kultur. Tím se snižuje i vliv takto připravovaného „kefíru“ na lidský organismus. Často je pak zaměňován za podmáslí, acidofilní mléko, nebo kyšku, tedy za mléčné kysané nápoje, které alkohol neobsahují vůbec.

Doma vyrobený kefír obsahuje daleko víc živých kultur, než průmyslově vyrobený kefír z obchodu. 

Kefír je tradiční nápoj, který pochází z Kavkazu i Tibetu, je léty prověřený a má spoustu blahodárných účinků na lidský organismus. Tento mléčný výrobek se nejčastěji připravuje z mléka. V naší receptuře je použit ovocný cukr – tedy fruktóza – který slouží jako nosič probiotických kultur a současně jako iniciátor procesu fermentace (kvašení). Fermentace je proces, při kterém se kefírové kultury krmí laktózou (mléčným cukrem), mění ho na kyselinu mléčnou, oxid uhličitý a další látky. Snižuje se u ní glykemický index a pro naše tělo se tak produkt stává lépe stravitelný. Při fermentaci fruktózy pak vzniká etanol (jinými slovy: fruktóza se přeměňuje částečně na etanol) – vzniká tedy skutečný kefír téměř identický s kefíry tvořenými podle původní receptury. Takto vzniklý výsledný nápoj tolerují v drtivé většině případů i osoby s intolerancí na laktózu. Na rozdíl od jiných kysaných mléčných nápojů jsou v něm obsaženy nejen mléčné bílkoviny a tělu prospěšné bakterie, ale i kvasinky, tuky a cukry. Zejména obsah kvasinek jej odlišuje od všech ostatních kysaných nápojů a dodává mu charakteristickou chuť, která může při delší době skladování působit až lehce štiplavým dojmem.

Postup přípravy je velmi snadný a rychlý:

Obsah sáčku nasypte do 1 litru mléka (nejlépe plnotučného, UHT) o pokojové teplotě. Roztok řádně promíchejte, lahev přikryjte nebo uzavřete a nechejte působit při pokojové teplotě 20 – 25°C po dobu 12 – 48 hodin. Podle toho, jak dlouho necháte mléko fermentovat, tak silná bude chuť kefíru. Je to individuální a každý si najde svoji optimální dobu kvašení.

Nápoj snadno přizpůsobíte své chuti, nebo třeba chuti svých dětí. Po dokončení přípravy uložte v chladničce a můžete konzumovat po dobu maximálně 7 dnů. Pokud chcete založit další dávku, nezapomeňte si minimálně 100 ml nápoje odebrat a použít k výrobě další dávky kefíru. Tímto způsobem se jednak výrazně zvyšuje počet porcí vyrobitelných z jednoho balení a současně dochází k podstatnému zlevnění finálního produktu pro uživatele. Doporučujeme takto připravit maximálně 10 porcí

Výsledný kefír výborně chutná sám o sobě, ale můžete si ho dochutit ovocem nebo medem. Také existuje spousta receptů z kefíru například na kefírové palačinky, koláč, dokonce i domácí zmrzlinu a mnoho dalšího.

Hlavní výhody AkuKEFIR:

  • čerstvost 
  • blahodárné účinky na lidský organismus
  • podporuje trávení
  • zvyšuje absorpci vápníku a hořčík
  • snadno se připravuje
  • je ekonomický

Složení: 

ovocný cukr (krystalická fruktóza), lyofilizovaná kefírová kultura

Obsažené kmeny: Lactococcus Lactis susp. Lactis, Lactococcus Lactis susp. Lactis biovar diacetylactis, Leuconostoc, Lactobacillus Brevis, Saccharomyces cerevisiae

Dávkování: 

Obsah sáčku nasypte do 1 litru mléka (nejlépe plnotučného) o pokojové teplotě teplotě 20 – 300C . Roztok řádně promíchejte, přikryjte nebo uzavřete a nechejte působit při pokojové teplotě 20– 250C po dobu 12 – 48 hodin.

Po dokončení přípravy uložte v chladničce do spotřebování.

Balení:

7 x 10 g

Upozornění: 

Obsahuje alergen – mléko.

Jak připravit AkuKEFIR


Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:

AkunaAKUNA využívá nejnovějších poznatků moderní vědy, vlastních znalostí v oboru naturopatie, výzkumu účinků bylin, výroby až po samotnou distribuci. Přináší na světový trh bylinných produktů širokou škálu doplňků stravy a služeb z oboru wellness té nejvyšší kvality a účinnosti. Moderní řešení, vlastní certifikovaný výrobní závod, profesionální tým odborníků a snadná dostupnost ucelené řady doplňků stravy na bylinné bázi posouvá společnost AKUNA do kategorie leaderů v oboru prevence a posilování imunitního systému lidského organismu. Společnost dodržuje postupy Správné výrobní praxe (SVP).