Adveni Rýžová mouka polohrubá

Rýžová mouka polohrubá je velmi lehce stravitelná mouka s nízkým obsahem tuku používání k sladkému i slanému pečení.

  • Více informací v tabulce variant 37 Kč –17 %
od 23 Kč
Kategorie: Mouky

Zvolte variantu

  • Balení: 250 g
    • Kód: 98671/250 |
    • Na dotaz
    23 Kč
  • Balení: 5000 g
    • Kód: 98671/500 |
    • Vyprodáno
    210 Kč  (–17 %)
    173 Kč
 

Rýžová mouka polohrubá je velmi lehce stravitelná mouka s nízkým obsahem tuku používání k sladkému i slanému pečení.

Rýžová mouka se vyrábí z rýže speciálním postupem. Využívá se především k přípravě sladkých, nepečených dezertů. Je vynikající surovinou pro pečení bezlepkových sušenek, dortů a nekynutých buchet. Anebo vhodná pro zahušťování omáček slaných nebo sladkých jídel. Rýžová mouka zvyšuje objem a pojivost (bezlepkových) směsí.

Při pečení se obvykle také míchá s jinými druhy mouky (pohanková, kukuřičná a další). Těsto z rýžové mouky je pevné, v mnoha ohledech podobné těstu z pšeničné mouky, ačkoli ne tak pružné.

Jedná se o lehce stravitelnou potravinu, která vyvolává pocit nasycení. Neobsahuje lepek a je tak vhodná pro pacienty s celiakií a pro bezlepkovou dietu.

Rýže setá je nejdůležitější obilovinou světa – představuje hlavní potravinu pro asi 1/4 obyvatelstva zeměkoule. Pochází z povodí Perlové řeky v Číně, kde byla domestikována před 8 200–13 500 lety. V Evropě se objevila kolem roku 1 000 n. l. a k nám se dostala v 16. století ze Španělska.

K čemu se hodí:

Mouka je vhodná pouze pro tepelné zpracování:

  • všestranná mouka pro slané i sladké pečení
  • příprava nudlí a těstovin
  • na zahušťování

Jak s ní zacházet:

Rýžová mouka má neutrální chuť. Obvykle se míchá s jinými druhy mouk, protože těsto jen z rýžové mouky není příliš pružné. Je vhodné kombinovat ji  hlavně s moukami, které obsahují hodně bílkovin.

Rýžovou mouku je možné použít v kombinaci s univerzální nízkoškrobovou směsí bez kukuřice BAKE-A-CAKE nebo také se směsí SIMPLY ADVENI, či se samokypřící směsí BISCUITS & COOKIES.

Složení:

100 % mletá zrna rýže

Skladování:

Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

V naší nabídce naleznete také jiné mouky i další produkty zdravé výživy.

Amarantová mouka 250g Adveni je typická svou výraznou chutí a aroma. Amarantovou mouku lez použít k přípravě různých polévek, omáček, ale i pro sladké či slané pečení.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:

Adveni - plody třetího tisíciletíAdveni Medical se dlouhodobě věnuje oblasti výživy a lidského zdraví. Hlavní specializací značky Adveni je výroba bezlepkových směsí na pečení z netradičních pseudoobilnin jako jsou teff, quinoa, amarant a čirok, které vynikají svými nutričními vlastnostmi a také z kaštanu, který je další přínosnou alternativou nejen pro celiaky, ale pro všechny ty, kteří chtějí udělat něco pro své zdraví. Adveni klade velký důraz na výběr kvalitních surovin, na odborný vývoj receptur a jejich bezlepková výroba je podrobena nejpřísnější kontrole.