Adveni Kurakkanová mouka

  • 1 z 2

Kurakkan, nebo také kalužnice křivoklasá, je obilovina patřící mezi prosa. Roste ve vyprahlých oblastech Afriky a Asie a je považován za jednu z nejvýživnějších obilovin.

  • Více informací v tabulce variant 36 Kč –50 %
od 36 Kč
Kategorie: Mouky

Zvolte variantu

  • Balení: 250 g
    • Kód: 97462/250 |
    • Vyprodáno
    72 Kč  (–50 %)
    36 Kč
  • Balení: 5000 g
    • Kód: 97462/500 |
    • Vyprodáno
    392 Kč
 

Kurakkan, nebo také kalužnice křivoklasá, je obilovina patřící mezi prosa. Roste ve vyprahlých oblastech Afriky a Asie a je považován za jednu z nejvýživnějších obilovin.

Pro svůj nízký glykemický index je doporučován i diabetikům. Je bohatý na vápník a železo a obsahuje vitamíny A, B1, B2 a B3. Kurakkanová mouka se vyrábí z celého zrna a je díky tomu bohatá na vlákninu. Obsahuje až třikrát více bílkovin než rýžová mouka.

K čemu se hodí:

Mouka je vhodná pouze pro tepelné zpracování:

  • na sladké i slané pečení a vaření
  • na palačinky, lívance, koláčky, sušenky, kaše, pudinky
  • připravují se z ní chlebové placky (indické roti, dosa)

Jak s ní zacházet:

Tuto mouku doporučujeme přidávat do pečiva pro zvýšení nutriční hodnoty. Samotná se hodí na přípravu nekynutých chlebových placek a pudinků.

Kurakkanová mouku je možné použít v kombinaci s univerzální nízkoškrobovou směsí bez kukuřice BAKE-A-CAKE nebo také se směsí SIMPLY ADVENI, či se samokypřící směsí BISCUITS & COOKIES.

Složení:

100 % mletá zrna kalužnice (kurakkanu)

Skladování:

Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

V naší nabídce naleznete také jiné mouky i další produkty zdravé výživy.

Amarantová mouka 250g Adveni je typická svou výraznou chutí a aroma. Amarantovou mouku lez použít k přípravě různých polévek, omáček, ale i pro sladké či slané pečení.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:

Adveni - plody třetího tisíciletíAdveni Medical se dlouhodobě věnuje oblasti výživy a lidského zdraví. Hlavní specializací značky Adveni je výroba bezlepkových směsí na pečení z netradičních pseudoobilnin jako jsou teff, quinoa, amarant a čirok, které vynikají svými nutričními vlastnostmi a také z kaštanu, který je další přínosnou alternativou nejen pro celiaky, ale pro všechny ty, kteří chtějí udělat něco pro své zdraví. Adveni klade velký důraz na výběr kvalitních surovin, na odborný vývoj receptur a jejich bezlepková výroba je podrobena nejpřísnější kontrole.