Adveni Cizrnová mouka hladká

Cizrnová mouka se používá k obohacení jídel o jejich nutriční hodnoty, stejně tak i na pečení a zahušťování. Cizrna je přirozeně bezlepková a vhodná pro bezlepkovou dietu. Je skvělou náhradou běžné pšeničné mouky.

  • Více informací v tabulce variant 6 Kč –15 %
od 34 Kč
Kategorie: Mouky

Zvolte variantu

  • Balení: 250 g
    • Kód: 97450/250 |
    • Na dotaz
    40 Kč  (–15 %)
    34 Kč
  • Balení: 5000 g
    • Kód: 97450/500 |
    • Vyprodáno
    358 Kč
 

Cizrnová mouka se používá k obohacení jídel o jejich nutriční hodnoty, stejně tak i na pečení a zahušťování. Cizrna je přirozeně bezlepková a vhodná pro bezlepkovou dietu. Je skvělou náhradou běžné pšeničné mouky.

Cizrna má ořechovou příchuť. Připravuje se semletím sušené cizrny. Mouka je oblíbená zejména ve vegetariánské kuchyni. Dá se použít na pečení, vaření polévek, přípravě lívanců, specialit jako je guláš, omáček, nebo jako přísada do mletého masa či salátů. Připravuje se z ní známá pomazánka hummus.

K čemu se hodí:

Mouka je vhodná pouze pro tepelné zpracování.

  • na slané pečení i pro přípravu sladkých dezertů
  • na zahuštění polévek a omáček
  • na placky (italská cecina, indická pudla besan)
  • smíchaná s vodou vytváří těstíčko na obalování
  • na noky a knedlíky

Jak s ní zacházet:

Cizrnová mouka chuťově připomíná oříšky. Při pečení a vaření ji používejte bez předchozí úpravy. Při přípravě nepečených dezertů ji nasucho orestujte, než zezlátne a začne příjemně vonět. V indické kuchyni se často restuje dozlatova a poté míchá s přepuštěným máslem, cukrem a kořením.

Nabízíme hladkou a polohrubou cizrnovou mouku. Na italské a indické recepty (placky, sladkosti) a obalovací těstíčka doporučujeme spíše hladkou mouku. Polohrubá se hodí například na přípravu noků a knedlíků.

Cizrnovou mouku je možné použít v kombinaci s univerzální nízkoškrobovou směsí bez kukuřice BAKE-A-CAKE nebo také se směsí SIMPLY ADVENI, či se samokypřící směsí BISCUITS & COOKIES.

Složení:

100 % mletá semena cizrny

Skladování:

Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

V naší nabídce naleznete také jiné mouky i další produkty zdravé výživy.

Amarantová mouka 250g Adveni je typická svou výraznou chutí a aroma. Amarantovou mouku lez použít k přípravě různých polévek, omáček, ale i pro sladké či slané pečení.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:

Adveni - plody třetího tisíciletíAdveni Medical se dlouhodobě věnuje oblasti výživy a lidského zdraví. Hlavní specializací značky Adveni je výroba bezlepkových směsí na pečení z netradičních pseudoobilnin jako jsou teff, quinoa, amarant a čirok, které vynikají svými nutričními vlastnostmi a také z kaštanu, který je další přínosnou alternativou nejen pro celiaky, ale pro všechny ty, kteří chtějí udělat něco pro své zdraví. Adveni klade velký důraz na výběr kvalitních surovin, na odborný vývoj receptur a jejich bezlepková výroba je podrobena nejpřísnější kontrole.