Adveni Bezlepkový AZTÉK chléb s nopálovou moukou 500 g

Nopálová mouka se získává velmi šetrným zpracováním kaktusových listů, které zaručuje zachování všech výživných látek. Adveni Vám ji nabízí v podobě jedinečné směsi na bezlepkový chléb AZTÉK s nopálem.

  • 79 Kč 16 Kč –20 %
  • Vyprodáno
63 Kč
Kategorie: Zdravá výživa
Obsah: 500 g
 

Nopál je původní aztécké označení pro kaktus Opuntia ficus indica. Tato suchomilná rostlina má svůj domov ve Střední Americe. Odtud se díky středověkým námořním výpravám dostala nejprve na Pyrenejský poloostrov, později se rozšířila po celém Středozemí, pronikla do Asie, Afriky, Indie a Oceánie. Nopálovou velmocí však i nadále zůstává Mexiko, kde roste na 60 druhů této rostliny a její jedlé druhy tvoří nedílnou součást jídelníčku tamějšího obyvatelstva. Nespornou výhodou je pak též nízká energetická hodnota. Nopálová mouka se získává velmi šetrným zpracováním kaktusových listů, které zaručuje zachování všech výživných látek. Adveni Vám ji nabízí v podobě jedinečné směsi na bezlepkový chléb AZTÉK s nopálem.

Návod k přípravě v domácí pekárně:

Před otevřením sáček protřepejte, aby se jeho obsah dobře promísil. Do mísící nádoby nalijte cca 360 ml vlažné vody. Chcete-li, přilijte 20 ml oleje. Přisypte obsah balení. Nakonec do důlku uprostřed směsi přidejte droždí. (Pořadí kroků zachovejte, i když výrobce vaší pekárny doporučuje jiný postup.) Pečte na bezlepkový případně jiný krátký program 2 až 3 hodiny.

Návod k přípravě v klasické troubě:

Před otevřením sáček protřepejte, aby se jeho obsah dobře promísil. Do ještě suché směsi přidejte droždí. Důkladně promíchejte. cca 360 ml vlažné vody nalijte do vhodné nádoby. Chcete-li, přilijte 20 ml oleje. Vmíchejte ručně nebo hnětačem na malou rychlost směs s droždím. Hněťte do hladka na střední rychlost 10 minut. Nechte vykynout v troubě předehřáté na 35–40 °C po dobu 20 minut. Poté těsto znovu promíchejte při malých otáčkách a následně vytvarujte bochník do formy. Nechte kynout dalších 60 minut. Pečte v předehřáté troubě při 200 °C cca hodinu.

Složení:

kukuřičný škrob, bramborový škrob, tapiokový modifikovaný škrob, slunečnicová semínka mletá, nopálová mouka (6 %), dextróza, sůl, přírodní zahušťovadlo guarová guma, slunečnicový lecitin (emulgátor), mletý kmín, kyselina citrónová (regulátor kyselosti).

Bez lepku, mléka, vajec, sezamu, arašídů, sójové mouky, sójového lecitinu, lupinové mouky, barviv, aromat, konzervačních látek

Průměrné výživové hodnoty na 100g:

Energetická hodnota:1575 kJ / 372 kcal; Tuky: 6 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,7 g; z toho mononenasycené mastné kyseliny: 2,62 g; z toho polynenasycené mastné kyseliny: 3,44 g; Sacharidy: 77 g; z toho cukry: 2,7 g; Bílkoviny: 2,3 g; Sůl: 1,7 g

Balení:

500 g

Skladování:

Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

V naší nabídce naleznete také jiné směsi na bezlepkové pečivo i další produkty zdravé výživy.

Amarantová mouka 250g Adveni je typická svou výraznou chutí a aroma. Amarantovou mouku lez použít k přípravě různých polévek, omáček, ale i pro sladké či slané pečení.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:

Adveni - plody třetího tisíciletíAdveni Medical se dlouhodobě věnuje oblasti výživy a lidského zdraví. Hlavní specializací značky Adveni je výroba bezlepkových směsí na pečení z netradičních pseudoobilnin jako jsou teff, quinoa, amarant a čirok, které vynikají svými nutričními vlastnostmi a také z kaštanu, který je další přínosnou alternativou nejen pro celiaky, ale pro všechny ty, kteří chtějí udělat něco pro své zdraví. Adveni klade velký důraz na výběr kvalitních surovin, na odborný vývoj receptur a jejich bezlepková výroba je podrobena nejpřísnější kontrole.