Balance hořké belgické čokoládky - vánoční (maltitol + stévie) 100 g
Popis
Vánoční box hořké čokoládky bez přidaného cukru se sladidly (maltitol + stévie).
Obsah kakaové sušiny: min. 58 %.
Složení:
Sladidlo maltitol (9,5 %), kakaové máslo, sladidlo: steviol-glykosidy, kakaová hmota, vláknina: polydextróza, emulgátor: sójový lecitin, přírodní vanilka.
Může obsahovat stopy sezamu, mléka, oříšků a arašídů.
Hmotnost: 100 g
Průměrná nutriční hodnota na 100 g: |
|
Energie |
1922 kJ |
Tuk |
36,7 g |
- z toho nasycené |
22,6 g |
Sacharidy |
15,9 g |
- z toho cukr |
1,4 g |
Bílkoviny |
5,8 g |
Sůl |
10 mg |
Zdravá čokoláda Balance bez cukru
Čokolády značky Balance představují zdravou alternativu k běžným čokoládám plným rafinovaného cukru, mléka a hydrogenovaných tuků. Jsou vyrobeny z vysoce kvalitní čokolády bez přidaného cukru a jsou vhodné nejen pro diabetiky, ale všechny, kdo se rozhodli příjem cukru omezit.
Belgická společnost Klingele chocolade uvádí pod značkou Balance na trh řadu čokolád bez umělých sladidel a konzervačních látek. V čokoládách nenajdete řepný cukr, ani umělá sladidla jako aspartam, ale pouze přírodní sladidla maltitol a laktitol. Maltitol vzniká enzymatickou reakcí přírodních obilných škrobů a laktitol enzymatickou reakcí mléka. Vyznačují se příjemnou sladkou chutí a na rozdíl od umělých sladidel nepotlačují původní aroma a chuť kakaa.
Pozitivní účinky čokolády Balance
V současné době, kdy obezita a diabetes II. typu dosahují ve vyspělých zemích epidemických rozměrů a lidé stále touží po sladkém navzdory tomu, že cukr škodí jejich linii i zdraví, vznikl požadavek nahradit klasická sladidla. Přírodní polysacharidy maltitol a laktitol mají oproti cukru značné přednosti. Mají až o třetinu méně kalorií a nižší glykemický index. Štěpí se v organismu postupně, tudíž nezvyšují prudce hladinu krevního cukru. Jsou vhodné i pro diabetiky a nepodporují vznik zubního kazu.
Čokolády Balance jsou navíc obohaceny inulinem, přírodním sladidlem získávaným z čekanky, který současně působí jako prebiotikum. Stimuluje tvorbu zdraví prospěšných probiotických kultur – bifidobakterií, má proto pozitivní vliv na zažívací systém.
Proč čokolády Balance?
- Mají méně kalorií díky přírodním nízkokalorickým sladidlům. Polysacharidy obsahují přibližně o 40 % méně kalorií než cukr – 2,4 kcal/g místo 4 kcal/g.
- Jsou vhodné pro dietu založenou na příjmu potravin s nižším glykemickým indexem. Maltitol a laktitol se v organismu štěpí postupně a nezvyšují prudce hladinu krevního cukru.
- Čokolády nepodporují vznik zubního kazu a neškodí sklovině.
- Jsou vyrobeny z kakaových bobů z nejlepších plantáží a mají vysoký obsah kakaa dle originálních receptur bez chemických sladidel, konzervantů a barviv.
- Čokolády obsahují pouze kakaové máslo bez hydrogenovaných tuků.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Belgická společnost Klingele chocolade se specializuje na výrobu vysoce kvalitní čokolády bez přidaného cukru. Pod značkou Balance uvádí na trh řadu čokolád bez umělých sladidel a konzervačních látek, jako náhradu cukru používá přírodní sladidla. Čokolády Balance jsou vhodné pro diabetiky a pro všechny, kdo se rozhodli příjem cukru omezit. Čokolády Balance jsou zdravou alternativou k běžným čokoládám plným rafinovaného cukru, mléka a hydrogenovaných tuků. Nenajdete v nich řepný cukr, ani umělá sladidla jako aspartam, ale pouze přírodní sladidla maltitol a laktitol. Čokolády Balance jsou navíc obohaceny inulinem, přírodním sladidlem získávaným z čekanky, který současně působí jako prebiotikum. Stimuluje tvorbu zdraví prospěšných probiotických kultur – bifidobakterií, a má proto pozitivní vliv na zažívací systém.
Čokolády značky Balance představují zdravou alternativu k běžným čokoládám plným rafinovaného cukru, mléka a hydrogenovaných tuků. Jsou vyrobeny z vysoce kvalitní čokolády bez přidaného cukru a jsou vhodné nejen pro diabetiky, ale všechny, kdo se rozhodli příjem cukru omezit.
Belgická společnost Klingele chocolade uvádí pod značkou Balance na trh řadu čokolád bez umělých sladidel a konzervačních látek. V čokoládách nenajdete řepný cukr, ani umělá sladidla jako aspartam, ale pouze přírodní sladidla maltitol a laktitol. Maltitol vzniká enzymatickou reakcí přírodních obilných škrobů a laktitol enzymatickou reakcí mléka. Vyznačují se příjemnou sladkou chutí a na rozdíl od umělých sladidel nepotlačují původní aroma a chuť kakaa.
Čokolády Balance jsou navíc obohaceny inulinem, přírodním sladidlem získávaným z čekanky, který současně působí jako prebiotikum. Stimuluje tvorbu zdraví prospěšných probiotických kultur – bifidobakterií, má proto pozitivní vliv na zažívací systém.
Proč čokolády balance?
- Mají méně kalorií díky přírodním nízkokalorickým sladidlům. Polysacharidy obsahují přibližně o 40 % méně kalorií než cukr – 2,4 kcal/g místo 4 kcal/g.
- Jsou vhodné pro dietu založenou na příjmu potravin s nižším glykemickým indexem. Maltitol a laktitol se v organismu štěpí postupně a nezvyšují prudce hladinu krevního cukru.
- Čokolády nepodporují vznik zubního kazu a neškodí sklovině.
- Jsou vyrobeny z kakaových bobů z nejlepších plantáží a mají vysoký obsah kakaa dle originálních receptur bez chemických sladidel, konzervantů a barviv.
- Čokolády obsahují pouze kakaové máslo bez hydrogenovaných tuků.