Adveni Amarantová mouka

  • 1 z 2

Amarantová mouka Adveni je typická svou výraznou chutí a aroma. Amarantovou mouku lze použít k přípravě různých polévek, omáček, ale i pro sladké či slané pečení.


od 39 Kč
Kategorie: Mouky

Zvolte variantu

  • Balení: 250 g
    • Kód: 97021/250 |
    • Vyprodáno
    39 Kč
  • Balení: 5000 g
    • Kód: 97021/500 |
    • Vyprodáno
    542 Kč
 

Amarantová mouka Adveni je typická svou výraznou chutí a aroma. Amarantovou mouku lze použít k přípravě různých polévek, omáček, ale i pro sladké či slané pečení.

Amarant je známý také pod názvem laskavec. Slovo amarant pochází z řečtiny a znamená nesmrtelný. Tuto pseudoobilninu znali již staří Mayové, Aztékové a Inkové. Po dobytí Ameriky se pěstování amarantu téměř vytratilo, zachovalo se jen na odlehlejších místech a ve vyšších nadmořských výškách. V 18. století se pak dostal jako okrasná rostlina do evropských botanických zahrad a odtud až do Asie. O století později se již na svazích Himálaje pěstoval jako plodina pro zrno. Kromě Asie pronikl amarant postupně i do některých oblastí Afriky a Indie. V současnosti se pěstuje po celém světě, přičemž v oblastech Afriky, Karibiku a Asie se používá stále především listová část amarantu jako zelenina. Listy mohou posloužit ve studené kuchyni do různých salátů, případně se mohou dusit jako špenát. Zrno, které je jen o trochu větší než mák, se používá jako takové nebo se mele na mouku.

K čemu se hodí:

Mouka je vhodná pouze pro tepelné zpracování:

  • sladké i slané pečení
  • na zahušťování polévek a omáček
  • obalování masa a ryb

Jak s ní zacházet:

Amarantová mouka má výraznou chuť i aroma, proto se při sladkém i slaném pečení doporučuje nahradit jen 10 % běžné mouky moukou amarantovou. Přidáním menšího množství amarantové mouky zvýšíte nutriční hodnotu pokrmu, ale výsledek nebude výrazně cítit po amarantu.

Amarantovou mouku je možné použít v kombinaci s univerzální nízkoškrobovou směsí bez kukuřice BAKE-A-CAKE nebo také se směsí SIMPLY ADVENI, či se samokypřící směsí BISCUITS & COOKIES.

Složení:

100 % mleté výlisky zrn laskavce (amarantu)

Minerální látky / Vitaminy na 100g:

Draslík: 508mg (25% ddd); Mangan: 3,3mg (165% ddd); Železo: 7,6mg (54% ddd); Hořčík: 248mg (66% ddd); Zinek: 2,9mg (29% ddd); Sodík:< 0,1g; Selen: 18,7µg (34% ddd); Vitamin B6: 0,6µg (43% ddd)

Průměrné výživové hodnoty na 100g:

Energetická hodnota 1483kJ; Tuky: 7g; z toho mononenasycené mastné kyseliny: 1,69g; z toho polynenasycené mastné kyseliny: 2,78g; Sacharidy: 58g; Vláknina: 6,7g; Bílkoviny: 13,6g

Skladování:

Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

V naší nabídce naleznete také jiné mouky i další produkty zdravé výživy.

Amarantová mouka 250g Adveni je typická svou výraznou chutí a aroma. Amarantovou mouku lez použít k přípravě různých polévek, omáček, ale i pro sladké či slané pečení.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:

Adveni - plody třetího tisíciletíAdveni Medical se dlouhodobě věnuje oblasti výživy a lidského zdraví. Hlavní specializací značky Adveni je výroba bezlepkových směsí na pečení z netradičních pseudoobilnin jako jsou teff, quinoa, amarant a čirok, které vynikají svými nutričními vlastnostmi a také z kaštanu, který je další přínosnou alternativou nejen pro celiaky, ale pro všechny ty, kteří chtějí udělat něco pro své zdraví. Adveni klade velký důraz na výběr kvalitních surovin, na odborný vývoj receptur a jejich bezlepková výroba je podrobena nejpřísnější kontrole.